Край границата със Сумска област в Украйна Русия е разположила голяма

...
Край границата със Сумска област в Украйна Русия е разположила голяма
Коментари Харесай

Русия струпа 10 000 войници на границата със Сумска област на Украйна - Свят

Край границата със Сумска област в Украйна Русия е разположила огромна група бойци, оповестяват украинските граничари.

" От другата страна на границата със Сумска област има централизация на 10 000 съветски бойци. Това е най-голямата военна част, която в миналото е била разполагана тук ", споделя Андрей Гулаков, старши лейтенант от ВСУ.

Освен това Гулаков прибавя, че руснаците са построили полева болница на мястото, където се намират. Според старши лейтенанта това демонстрира, че руснаците възнамеряват настъпателни дейности. 

Отбелязва се, че украинските военни са видели по какъв начин руснаците засипват с твърда настилка (чакъл) пътя, водещ към границата. Това прави допустимо напредването на бронирани машини по него. Миналата година при започване на пълномщабното навлизане на съветските сили в Украйна калта попречи на окупаторите да се придвижват бързо.

Русия е нараснала наличието броя на военните си кораби в Черно море до 11, оповестяват от военноморските сили на Украйна. Три от плавателните съдове са носители на крилати ракети " Калибър " с общ залп от към 24 ракети.

Отбелязва се също по този начин, че в Азовско море руснаците държат един транспортен съд, а в Средиземно море - 10 кораба, в това число пет носителя на крилати ракети " Калибър ", чийто общ залп е - 72 ракети.

Към 16 февруари в Черно море на бойно дежурство са били седем плавателни съда от Черноморския флот на РФ, от които два са носители на крилати ракети " Калибър ".

Вчера съветските окупационни сили нанесоха масиран ракетен удар по украинската територия, по-специално по обекти от сериозната инфраструктура.

По данни на военновъздушните сили на ВСУ съперникът е изстрелял 32 крилати ракети с въздушно и морско базиране по Украйна. Силите и средствата на Военновъздушни сили са унищожили 14 крилати ракети X-101/Х-555, " Калибър " и две управляеми авиационни ракети X-59.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР